Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z agrestoporzeczki i lawendy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 800 g
lawenda 10 gałązek
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z agrestoporzeczki i lawendy

Agrestoporzeczkę myjemy i wrzucamy do garnka z cukrem. Gotujemy. Mieszamy aby pozbyć się piany. Lawendę wrzucamy, gotujemy jakieś 15 minut i przekładamy do wyparzonych słoików. Obracamy do góry dnem. Wkładamy do garnka ścierkę na dno i kładziemy słoiki. Wlewamy wodę do połowy słoików i pasteryzujemy ok 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak