Dżem z agrestoporzeczki

Dżem z agrestoporzeczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 1/2 kg
  • agrest

  • żelfix

    2 opakowania
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Dżem z agrestoporzeczki

Owoce agrestoporzeczki przepieramy myjemy, oczyszczamy. Następnie przekładamy do rondla, delikatnie dusimy by puściły odrobinę soku i dusimy pod przykryciem do całkowitego rozpadnięcia się owoców. Dodajemy dżemfix oraz cukier, dokładnie mieszamy, zagotowujemy. Dżem miksujemy (chyba że wolimy jak w dżemie są kawałki owoców). Gorący przekładamy do wyparzonych słoików. Odwracamy do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat