Dżem z agrestoporzeczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 1/2 kg
  • agrest

  • żelfix

    2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce agrestoporzeczki przepieramy myjemy, oczyszczamy. Następnie przekładamy do rondla, delikatnie dusimy by puściły odrobinę soku i dusimy pod przykryciem do całkowitego rozpadnięcia się owoców. Dodajemy dżemfix oraz cukier, dokładnie mieszamy, zagotowujemy. Dżem miksujemy (chyba że wolimy jak w dżemie są kawałki owoców). Gorący przekładamy do wyparzonych słoików. Odwracamy do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat