Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Dżem z agrestoporzeczki

5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier
1 1/2 kg
agrest
żelfix
2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z agrestoporzeczki

Owoce agrestoporzeczki przepieramy myjemy, oczyszczamy. Następnie przekładamy do rondla, delikatnie dusimy by puściły odrobinę soku i dusimy pod przykryciem do całkowitego rozpadnięcia się owoców. Dodajemy dżemfix oraz cukier, dokładnie mieszamy, zagotowujemy. Dżem miksujemy (chyba że wolimy jak w dżemie są kawałki owoców). Gorący przekładamy do wyparzonych słoików. Odwracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak