Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem truskawkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 1 kg
cukier 2 szk
żelfix 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: dżem truskawkowy

Truskawki płuczemy i pozbawiamy szypułek.
Wkładamy do garnka i zasypujemy cukrem.
Wstawiamy na gaz i ciągle mieszając , próbujemy doprowadzić do rozpadu truskawek.Pomocny może być tłuczek do ziemniczków.
Dodajemy dżemix i gotujemy , aż pana zniknie.
Gorący dżem przekładamy do słoiczków i odkręcamy do góry dnem,
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 05.09.2013 09:07
U mnie w tym roku był tylko porzeczkowy i wiśniowy. Truskawek było jak na lekarstwo.
iwi 05.09.2013 05:54
Pyszny dżemik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak