Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowo - rabarbarowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 2 kg
rabarbar 0,5 kg
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowo - rabarbarowy

Truskawki i rabarbar myjemy. Obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka. Dodajemy 2-3 łyżki wody i gotujemy około 2 godziny na małym ogniu co chwilę mieszając. Następnie dodajemy cukier i około 30 minut mieszamy, aby uniknąć przypalania. Gorący dżem przekładamy do słoików. Odwracamy do góry dnem na około 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 17.06.2016 20:31
pyszny dżemik
iziona 17.06.2016 19:42
Tez robiłam w tym roku.
mirosława4 17.06.2016 16:01
domowy najlepszy !
Ola1young 17.06.2016 15:34
smaczny domowy dżemik :)
cukiereczek 17.06.2016 14:39
domowe dżemy są najlepsze
Babeczka35 17.06.2016 14:34
Pyszny dżem. Uwielbiam.
Ewelina1991 17.06.2016 13:50
fajny dżemik
dodi 17.06.2016 12:39
śliczny kolorek
Benita 17.06.2016 10:03
uwielbiam taki dżem domowej roboty
Anna169Hosz 17.06.2016 09:53
Na pewno pyszny dżemik!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak