Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzem rabarbarowo waniliowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukru 3 szklanki
wanili 1 laska
cukru waniliowego 2 łyżeczki
galaretka czerwona 1 opakowanie
rabarbar 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dzem rabarbarowo waniliowy

Kroki postępowania

1
Rabarbar umyć, odciąć końcówki i pokroić w kosteczkę. Pokrojony rabarbar wrzucić do garnka i zasypać cukrem oraz cukrem waniliowym. Wrzucić przepołowioną laskę waniliową. Pozostawić na 2 godziny.
Krok 1 - Dzem rabarbarowo waniliowy foto
2
Po tym czasie zagotować. Wsypać galaretkę. Gotować ok 20-35 minut często mieszając.
Krok 2 - Dzem rabarbarowo waniliowy foto
3
Dżem przełożyć do słoików, zakręcić. Pasteryzować ok.10 minut.
Krok 3 - Dzem rabarbarowo waniliowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 21.07.2013 19:22
Nigdy nie robiłam dżemu z rabarbaru. Ciekawy przepis i również dla mnie fajna nowość:)
babajaga1969 21.07.2013 12:52
dla mnie nowość - podoba mi się pomysł i przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak