Puszyste ciasto z rabarbarem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    500 gram
  • cukier

    200 gram
  • jaja

    5 sztuk
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • olej

    150 ml
  • cukier waniliowy

    1 opakowania
  • cukier puder

  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Puszyste ciasto z rabarbarem foto
Rabarbar oczyścić obrać i pokroić w drobne cząstki.
Krok 2 - Puszyste ciasto z rabarbarem foto
Jaja oddzielić -oddzielnie białka i żółtka . Białka ubić na sztywno dodając pod koniec cukier i cukier waniliowy i ubijać aż cukier się rozpuści. Dodać żółtka, mąkę i proszek, Delikatnie wymieszać i dodać olej -połączyć. Na koniec dodać pokrojony rabarbar. Wyłożyć na dużą blaszkę wyłożoną papierem lub posmarowana tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika (170 stopni) i piec około 40 minut.
Krok 3 - Puszyste ciasto z rabarbarem foto
Po upieczeniu przestudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 14.05.2013 14:18
uwielbiam takie ciasta
adam1f 21.03.2013 08:53
pyszne to ciasto
Fiffi 30.09.2012 22:59
bardzo apetycznie wygląda
helen 03.09.2012 22:50
piękne i smaczne było:)
helen 03.09.2012 22:50
piękne i smaczne było:)
smerfetka79 06.08.2012 20:14
wkradł się błąd:((8 jaj
mirosława4 01.08.2012 15:57
pyszne są ciasta z rabarbarem robię podobne to znika w mgnieniu oka:)
bartek8585 22.07.2012 23:36
pychota
Anna169Hosz 11.07.2012 11:16
Bardzo apetycznie wygląda.
teresa18 19.06.2012 15:43
jak ja dawno nie jadłam rabarbaru, wygląda rewelacyjnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat