Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem porzeczkowo-wisniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczka czarna 1 kg
wiśnia 1,2 kg
cukier 45 dag
cukier żelujący 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: dżem porzeczkowo-wisniowy

Wiśnie płuczemy, drylujemy. Porzeczki płuczemy. Łączymy ze sobą, smażymy w garnku aż powstanie nam konsystencja dżemu. pod koniec dodajemy cukier kryształ, a także cukier żelujący. Owoce smazymy ok 15-20 minut. Gotowy dzem przekładamy do czystych słoików, zakręcamy. Kładziemy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 20.06.2013 21:43
swietniutki
Piter 31 14.06.2013 15:23
Fajny dżemik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak