dżem morelowy z malinami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morele

    1/2 kg
  • maliny

    1/2 kg
  • cukier biały

    35 dag
  • konfitur-fix

    1 opakowanie
  • wanilia

    1 laska
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane ze skórki i pozbawione pestek morele pokroić na ćwiartki, włożyć do garnka, dodać maliny, wsypać cukier i konfitur-fix, całość dokładnie wymieszać i zagotować. Mieszając, gotować jeszcze 3 minuty, pod koniec gotowania dodać ziarenka wyskrobane z wanilii. Całość wymieszać, zagotować, gorący dżem przełożyć do słoików, zakręcić, odwrócić i odstawić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia40 13.05.2012 10:34
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat