dżem malinowy

dżem malinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    1 kg
  • cukier żelujący

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania dżem malinowy

Maliny przebrać. Usunąć szypułki. Owoce przełożyć do garnka,najlepiej je przed gotowaniem zmiksowac wsypać cukier żelujący, zagotować cały czas mieszając. Gotować 2-3 minuty. Gorący dżem nakładać do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystudzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Islanzadi 18.11.2010 12:47
Bardzo lubię dżem malinowy z tostami z cynamonem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat