Dżem malinowy

Dżem malinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    1 kg
  • cukier

    0,35 kg
  • żelfix

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Dżem malinowy

Kroki postępowania

Krok 1 - Dżem malinowy foto
Maliny przebieramy, chwilkę smażymy. Następnie dodajemy żelfix i dokładnie mieszamy go z owocami. Całość gotujemy do momentu aż maliny puszczą dużo soku, około 10 minut.
Krok 2 - Dżem malinowy foto
Kolejno dodajemy cukier i ponownie zagotowujemy. Dżem gotujemy jeszcze około 5 minut. Gotowy, gorący dżem przekładamy do słoiczków. Słoiki stawiamy do góry dnem.
Krok 3 - Dżem malinowy foto
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Klausia 24.03.2013 12:48
ciężko dostępny, a za to jaki smaczny :)
RenataZ-et 27.11.2012 19:02
mniammm -taki dżemik jest przepyszny :)
malaczarna23 12.09.2012 20:57
uwielbiam <3

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat