Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jagodowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 2 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jagodowy

Jagody umyć, przełożyć do garnka i zasypać 0,5 kg cukru. Pozostawić na noc w celu puszczenia soku. Następnie zagotować dodając pozostałe 0,5 kg cukru. Konfiturę przekładać do słoików stawiając do góry dnem.


Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 04.03.2014 17:15
Jagódki, dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak