Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowy z czerwoną porzeczką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
porzeczki czerwone 1 kg
żelfix na 2 kg owoców
aromat cytrynowy 1 szt
skórka z cytryny 100 gram/kandyzowana

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowy z czerwoną porzeczką

Wykonanie:
Porzeczki, jabłka opłukać, obrać, rozgnieść i rozgotować w odrobinie wody w oddzielnych pojemnikach. Następnie połączyć owoce , wsypać zelfix i postępować zgodnie z opisem na opakowaniu. Pod koniec smażenia, dodać aromat i skórkę cytrynową. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelni zakręcić, odwrócić do góry dnem. Rodzaj skórek i aromatu możemy zmienić według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 03.07.2016 23:41
Pyszny na śniadanie
kd045 28.06.2016 20:55
koniecznie muszę wypróbować ;]
norweska20 28.06.2016 00:00
CHĘTNIE BYM ZJADŁA
MałaMi89 27.06.2016 23:43
Z czerwonej porzeczki to już X lat nie jadłam dżemu (wtedy jeszcze sama nie robiłam przetworów)
bertpvd 27.06.2016 22:05
dżem pierwsza klasa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak