Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowo-brzoskwiniowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 szt
brzoskwinie w puszce 5 połówek
żelfix 3:1 op
cukier 2 łyżki
sok z cytryny 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowo-brzoskwiniowy

Jabłka obieramy, wydrążamy z nasion, myjemy i kroimy w kostkę. Brzoskwinie odsączamy z syropu, kroimy również w kostkę, mieszamy z jabłkami, zasypujemy żelfixem i gotujemy za małym ogniu do momentu wrzenia, następnie dodajemy cukier, mieszamy cały czas , i gotujemy jeszcze 2 minuty, na koniec dodajemy sok z cytryny, ściągamy z ognia, i przelewamy gorący dżem do słoiczków, zakręcamy i ostawiamy w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 22.10.2014 15:46
bardziej wygląda jak kompot :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak