Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem agrestowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 1 kg
cukier 1 kg
cukier waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem agrestowy

Kroki postępowania

1
Agrest oczyszczamy i kroimy na połówki. Zasypujemy cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 1 - Dżem agrestowy  foto
2
Gotujemy na wolnym ogniu często mieszając.
Krok 2 - Dżem agrestowy  foto
3
Następnie przecieramy przez sitko.
Krok 3 - Dżem agrestowy  foto
4
Ponownie gotujemy ok 30 minut.

Gorący dżem przekładamy do słoików.

Pasteryzujemy ok. 15 minut.

Smacznego!!!
Krok 4 - Dżem agrestowy  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola91 29.09.2014 14:57
Robiłam w tym roku, wyszedł tak gęsty, że można go nożem kroić...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak