Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowiec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 60 dag
dynia 1,40 kg
cukier 15 dag
cukier waniliowy 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 8 dag
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowiec

Dynię obieramy, kroimy w kostkę podlewamy 4 łyżkami wody i gotujemy do miękkości. Dodajemy cukry mieszamy, ściągamy z ognia i studzimy. Letnią miksujemy. 30 dag musu dyniowego mieszamy z sokiem. Odstawiamy obydwa musy do ostygnięcia. Do pozostałej ilości musu dodajemy serki i mieszamy. W 200 ml wrzątku mieszamy 6 dag żelatyny, studzimy i miksując wlewamy do masy z serkami. Przekładamy to posmarowanej tłuszczem tortownicy o średnicy 24 centymetrów i odstawiamy do zastygnięcia. W 50 ml wrzątku rozpuszczamy 2 dag żelatyny, studzimy ją i mieszamy z musem, w którym był sok. Wykładamy na zastygniętą masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 23.11.2014 09:42
superr smak
luna76 10.11.2014 16:24
robiłam podobne i była mega smaczne :)
jola91 10.11.2014 15:20
Wyborne :D
Joannasz3190 10.11.2014 13:53
Pyszności :)
Alex_M 10.11.2014 13:22
świetne ciacho :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak