Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe leczo z dodatkiem ryzu w 3 kolorach i Ricotty:)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 2 petka
dynia 300 gram
warzywa mrożone 200 gram
ser ricotta 50 ml
Bazylia suszona Prymat 1 łyzeczka
sól i pieprz 1\3 łyzeczki
ząbki czosnku 2 sztuki
ryż do risotto 100 gram
cebula 1 sztuka
oliwa 1 łyzka
zielona cebulka 0,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe leczo z dodatkiem ryzu w 3 kolorach i Ricotty:)

Kroki postępowania

1
Cebule drobno kroimy i podsmażamy na oliwie. Kolejno dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę i razem podsmażamy około 10 minut.
Krok 1 - Dyniowe leczo z dodatkiem ryzu w 3 kolorach i Ricotty:) foto
2
Po tym czasie do składników dodajemy pokrojoną kostkę dynię oraz warzywa mrożone (warzywa na patelnię ).
Krok 2 - Dyniowe leczo z dodatkiem ryzu w 3 kolorach i Ricotty:) foto
3
Ryz 3 kolorowy gotuje 10 minut i po tym czasie dodajemy do składników na patelni. Dusimy kolejne 5 minut.
Krok 3 - Dyniowe leczo z dodatkiem ryzu w 3 kolorach i Ricotty:) foto
4
Na samym końcu dodajemy ricottę oraz przyprawy do smaku: pieprz, sól, czosnek, bazylie. Danie obsypujemy cebulką zieloną . Smacznego :)
Krok 4 - Dyniowe leczo z dodatkiem ryzu w 3 kolorach i Ricotty:) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 29.10.2017 10:02
Ekstra danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak