Dyniowa sałatka z jajkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuki
  • pestki dyni

    3 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • czerwony pieprz w ziarenkach

  • sól, pieprz ziołowy

    do smaku
  • ocet jabłkowy

  • dynia

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Gdy przestygną, obrać je i pokroić w ćwiartki. Dynię obrać, pozbawić pestek i ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Ostudzić i pokroić w sporą kostkę. Pestki uprażyć na suchej, rozgrzanej patelni. Połączyć wszystkie składniki sałatki. Wymieszać, doprawić odrobiną octu jabłkowego, solą oraz pieprzem czerwonym i ziołowym. Wstawić do lodówki na ok. 15 minut. Najlepiej podawać z ciemnym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 27.11.2010 11:13
To coś idealnego dla mnie
Małgorzata113 08.11.2010 09:18
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat