Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dyniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy kawałeczek
dynia kawałek
czosnek 2 ząbki
Kucharek 1 łyżka
tłuszcz do smażenia 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
groszek ptysiowy
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostka rosołowa 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: dyniowa

Kroki postępowania

1
Marchew, pietruszkę,seler mały kawałeczek, obrać i pokroić w kostkę. Tłuszcz roztopić i rzucić warzywa, przyprawy i przeciśnięty czosnek,smażymy
Krok 1 - dyniowa foto
2
Dynię obieramy ze skóry i gniazda nasiennego a miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do podsmażonych warzyw. Całość zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Krok 2 - dyniowa foto
3
Gdy warzywa są już miękkie zupę miksujemy i dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku. Podajemy z groszkiem ptysiowym według przepisuhttp://www.doradcasmaku.pl/przepis/258486/ptysiowy-groszek.html
Krok 3 - dyniowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 29.12.2013 17:56
Jeszcze nigdy nie jadłam...
kate.500 05.12.2013 08:10
pyszna zupka
Seba 02.12.2013 18:28
Pyszna zupa
Dorota59 28.09.2013 19:37
a tu sezon na dynię
jeta72 30.08.2013 08:12
smaczna :-)
sylwia / sytofala 28.11.2012 23:58
klasyka
jasiek 28.11.2012 20:10
dobra ale wolę z grzankami
gosia56 28.11.2012 18:47
lubię zupę z dyni.
Justyna28 28.11.2012 17:28
pycha
Sylwia26 28.11.2012 17:08
ślinka leci:)
angelika14 28.11.2012 16:57
z chęcią zjadłabym miseczkę takiej zupki
Barbara/zuza22_85 28.11.2012 16:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak