Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynianka dagestańska z cynamonem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 80 dag
woda 1 szklanka
mleko 3 szklanki
ryż 1 szklanka
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dynianka dagestańska z cynamonem

Wykonanie:
Dynię obrać, pokroić, zalać wodą i ugotować do miękkości- następnie zmiksować. Ryż zalać mlekiem, posolić i ugotować na wolnym ogniu. Połączyć ryż z dynią, cynamonem i doprawić śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 23.08.2016 13:15
takiej dyniowej jeszcze nie jadłam
Renata22 07.11.2014 11:41
fajny przepis ;)
mysza75 06.11.2014 20:19
jaka pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak