Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dwukolorowe kruche ciasto z pianą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche
mąka 3,5 szklanki
żółtko jajek 6
margaryna 1,5 kostki
kakao 2 łyżki
Piana:
białko 6
cukier 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: dwukolorowe kruche ciasto z pianą

Z podanych wyżej składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 3 części. Do jednej z nich dodać kakao. Jedną jasną i drugą wymieszaną z kakao umieścić w zamrażarce. Trzecią część rozwałkować na blasze. Następnie posmarować ją dżemem brzoskwiniowym. Kolejny krok to ubicie piany z białek, cukru i mąki ziemniaczanej. Następnie należy zetrzeć ciemne ciasto i położyć je równomiernie na dżemie brzoskwiniowym. Potem wylewamy na to ubitą wcześniej pianę . Na wierzch zetrzeć jasne ciasto z ostatniej części. Tak przygotowane ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 05.03.2013 20:18
z dżemem brzoskwiniowym jeszcze nie jadłam ciastka, smaczne
TEtalicha 14.12.2012 23:03
ojej jednak dzemik jest;p
TEtalicha 14.12.2012 23:02
jescze pianka, dzem i plesniak jest:)
Beata23 22.11.2012 07:37
lubię ciasta
caralajna 27.10.2012 22:09
też bardzo lubię takie ciasta, mniam
Botwinka 26.10.2012 08:38
pyszne
fijolek91 25.10.2012 16:31
świetne ciasto:)
Krzysztof15 25.10.2012 16:10
super
sara1 25.10.2012 15:22
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak