Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony królik na obiad

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1
cebula 2
margaryna 4 łyżki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
woda 1 litr
kostki do sosu 2
pieprz
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony królik na obiad

Kroki postępowania

1
Królika porcjujemy, w wysokiej patelni rozpuszczamy margarynę i wkładamy kurczaka - obsamażamy mięso chwilę po 2 stronach, a nastepnie wlewamy wodę, wkładamy kostki do sosu, ziele angielskie, liscie laurowe, 1,5 łyżeczki soli oraz pieprz. Dusimy pod przykryciem przez 40 minut na wolnym ogniu. Co 20 minut obracamy porcje mięsa na drugą stroną.
Krok 1 - Duszony królik na obiad foto
2
Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę cebule i ponownie doprawiamy wszystko do smaku, dusimy kolejne 20 minut
Krok 2 - Duszony królik na obiad foto
3
Mięso podajemy na obiad, a wywarem spod królika można polać ziemniaki
Krok 3 - Duszony królik na obiad foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 21.11.2012 16:53
hehe :) jak długo będę jeszcze dostawał takie upierdliwe komentarze? :)
Henryka2 21.11.2012 13:13
Królik na margarynie. Rzeczywiście pychotka...
agnieszka214 21.11.2012 09:25
slinka cieknie lubei króliki
EWI 21.11.2012 09:02
pychotka
malaczarna23 21.11.2012 08:29
bardzo lubię mięsko z królika:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak