Duszony karczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek

    0,5 kg
  • sól

  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • masło

    pół kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karczek natrzyj przyprawami i odstaw na co najmniej pól godziny. Mięso duś z dodatkiem masła w brytfance pod przykryciem, aż stanie się kruche i miękkie.

Karczek podawaj pokrojony w plastry i przybrany liśćmi sałaty oraz pomidorkami koktajlowymi. Do ozdoby możesz też użyć trochę koperku.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 26.12.2010 10:40
Wygląda doskonale.
RenataZ-et 25.12.2010 21:00
Ojj, lubię takie mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat