Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszonki ziemniaczane

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 7 sztuk
cebula 3 sztuki
burak 1 sztuka
kiełbasa 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszonki ziemniaczane

Ziemniaki, buraka, cebulę obrać, umyć i pokroić w cienkie talarki, to samo robimy z kiełbasą kroimy w cienkie plasterki.

W naczyniu żaroodpornym, garnku wykładamy pokrojone wcześniej składniki na przemian posypując każdą warstwę delikatnie przyprawami. Na koniec dodaję olej i kilka łyżek wody.

Tak przygotowane duszonki możemy dusić pod przykryciem w piekarniku lub na kuchence na małym ogniu do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Należy co pewien czas delikatnie mieszać duszonki, aby się nie przypaliły.

Na wierzch duszonek pod koniec już duszenia można dodać ser żółty. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolineczka 19.01.2014 15:15
Pysznie wygląda
Bernadeta1 12.01.2014 00:10
pyszne jedzonko
Alex_M 11.01.2014 17:07
bardzo dobre danie!
Katarzyna54 04.01.2014 18:04
fajne danie
Konczi 04.01.2014 16:27
jest smacznie :)
Zdzisław 04.01.2014 16:17
dla mnie smaczne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak