Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
żołądki drobiowe
500 g -
marchew
1-2 szt -
cebula
1 szt -
czosnek
2 ząbki -
kukurydza w puszce
3 łyżki -
mąka ziemniaczana
1 łyżka -
woda
-
oliwa
3 łyżki -
sól i pieprz
do smaku -
sos sojowo grzybowy
2 łyżki
Sposób przygotowania
Cebulę, marchew i czosnek obrać i umyć.
Posiekać czosnek, cebule pokroić w piórka, a marchew w plasterki.
Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć żołądki. Dodać cebulę, czosnek i marchew i podsmażać około 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Wszystko podlać wodą, dodać sos sojowo grzybowy, kukurydzę i dusić pod przykryciem 10 minut.
posolić i popieprzyć do smaku.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobiną wody i zagęścić sos, zagotować.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się