Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Duszone żołądki drobiowe

5.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe
500 g
marchew
1-2 szt
cebula
1 szt
czosnek
2 ząbki
kukurydza w puszce
3 łyżki
mąka ziemniaczana
1 łyżka
woda
oliwa
3 łyżki
sól i pieprz
do smaku
sos sojowo grzybowy
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone żołądki drobiowe

Żołądki umyć i pokroić na pół wzdłuż żołądków.
Cebulę, marchew i czosnek obrać i umyć.
Posiekać czosnek, cebule pokroić w piórka, a marchew w plasterki.
Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć żołądki. Dodać cebulę, czosnek i marchew i podsmażać około 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Wszystko podlać wodą, dodać sos sojowo grzybowy, kukurydzę i dusić pod przykryciem 10 minut.
posolić i popieprzyć do smaku.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobiną wody i zagęścić sos, zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 11.10.2013 20:04
Takie dania lubię :) i żołądki już kupiłam.
cukiereczek 01.01.2012 09:43
Lubię
gosia47-47 22.11.2010 17:40
doskonałe
eli_555 17.09.2010 23:36
Bardzo lubię żołądki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak