Duszone żołądki drobiowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    500 g
  • marchew

    1-2 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • kukurydza w puszce

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • woda

  • oliwa

    3 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • sos sojowo grzybowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki umyć i pokroić na pół wzdłuż żołądków.
Cebulę, marchew i czosnek obrać i umyć.
Posiekać czosnek, cebule pokroić w piórka, a marchew w plasterki.
Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć żołądki. Dodać cebulę, czosnek i marchew i podsmażać około 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Wszystko podlać wodą, dodać sos sojowo grzybowy, kukurydzę i dusić pod przykryciem 10 minut.
posolić i popieprzyć do smaku.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobiną wody i zagęścić sos, zagotować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 11.10.2013 20:04
Takie dania lubię :) i żołądki już kupiłam.
cukiereczek 01.01.2012 09:43
Lubię
gosia47-47 22.11.2010 17:40
doskonałe
eli_555 17.09.2010 23:36
Bardzo lubię żołądki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat