Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone żeberka z kruszonką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 500 g
cebula
chleb 2-3 kromki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone żeberka z kruszonką

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy , kroimy w krążki , smażymy na oleju .
Krok 1 - Duszone żeberka z kruszonką foto
2
Żeberka myjemy , osuszamy , porcjujemy , podsmażamy razem z cebulką .
Krok 2 - Duszone żeberka z kruszonką foto
3
Mięso pzrekładamy do garnka , dolewamy 1/2 szklanki wody , wsypujemy suszony tymianek , solimy i pieprzymy , dusimy do miękkości .
Krok 3 - Duszone żeberka z kruszonką foto
4
Z chleba usuwamy skórkę , kruszymy na patelnię z 1 łyżką oleju , rumienimy .Przekładamy na wierzch żeberek , 2-3 minuty jeszcze dusimy .
Krok 4 - Duszone żeberka z kruszonką foto
5
Podajemy żeberka z kruszonką na wierzchu .
Krok 5 - Duszone żeberka z kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia 08.11.2013 09:02
Dobry obiadek :)
SmacznaPyza 07.11.2013 23:37
smażenie cebuli przed mięsem spowodowało, jak widać , że jest przypalona
nutellla 07.11.2013 18:02
podoba mi się
Joannasz3190 07.11.2013 17:28
Wiem, że by mi smakowały :)
Krzysztof15 07.11.2013 17:21
bardzo lubie
Marta11 07.11.2013 16:48
fajne zeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak