Duszone warzywa z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

  • marchew

    2 sztuki
  • kalarepa

    1 sztuka
  • cukinia

    1/2 sztuka
  • groszek zielony

    1/2 szklanka
  • kukurydza

    1/2 szklanka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczek
  • olej

    2 łyżki
  • sól

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na sypko. Warzywa kroimy w kostce, dusimy na oleju. Podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem do miękkości. Doprawiamy do smaku, posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat