Duszone warzywa z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

  • marchew

    2 sztuki
  • kalarepa

    1 sztuka
  • cukinia

    1/2 sztuka
  • groszek zielony

    1/2 szklanka
  • kukurydza

    1/2 szklanka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczek
  • olej

    2 łyżki
  • sól

  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na sypko. Warzywa kroimy w kostce, dusimy na oleju. Podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem do miękkości. Doprawiamy do smaku, posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat