Duszone warzywa w sosie pomidorowym z chili

Duszone warzywa w sosie pomidorowym z chili

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 szt.
  • pietruszka

    2 szt.
  • cebula biała

    1 szt.
  • por (biała część)

    1 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • papryka żółta

    1 szt.
  • bakłażan

    ½ szt.
  • czosnek

    4 ząbki
  • bulion drobiowy

    100 ml
  • pasta pomidorowa

    3 łyżki
  • sos chili

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew, pietruszkę i bakłażana obrać. Pokroić w słupki. Obraną cebulę pokroić w piórka, pora w plastry, a oczyszczone papryki - w paski. Na patelni rozgrzać olej. Dodać posiekane ząbki czosnku i piórka cebuli. Lekko podsmażyć. Dodać pozostałe warzywa. Posypać solą i pieprzem ziołowym. Smażyć 5 minut. Podlać bulionem drobiowym. Dodać pastę pomidorową i sos chili. Dusić pod przykryciem około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 24.01.2013 08:50
pyszne
Jastinka 01.03.2012 17:58
niezłe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat