duszone rzodkiewki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewka

    2 pęczki
  • masło

  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • cukier

    szczypta
  • kminek

    szczypta
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki,rozgrzewamy masło i podsmażamy posiekaną cebulę,dodajemy rzodkiewki,szczyptę cukru,sól pieprz i roztarty kminek.Całość dusimy do momentu odparowania soku,następnie posypujemy mąką podlewamy wodą i nadal dusimy aż rzodkiewki będą miękkie.Na koniec posypujemy natką pietruszki.Dodatek do ziemniaków i mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 17.11.2011 20:10
fajne !
Wacław 17.11.2011 20:10
fajne !
Krystyna32 20.10.2011 08:52
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat