duszone pory VI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    300 gram
  • olej

    2 łyżki
  • margaryna

    20 gram
  • śmietana 12-procentowa

    100 gram
  • sól

    do smaku
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory przebrać, oczyścić i pokroić w talarki. Rozgrzać tłuszcz na patelni, udusić w nim pory, dolać śmietankę i dusić jeszcze 5 minut. Przyprawić do smaku solą i gałką muszkatołową. Podawać razem z knedlami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat