Duszone mięso zamarynowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    80 dkg
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Czosnek suszony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • koperek

    2 gałązki
  • kostka rosołowa

  • pieprz

  • woda

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Duszone mięso zamarynowane foto
Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy
Krok 2 - Duszone mięso zamarynowane foto
Polewamy oliwą z dwóch stron
Krok 3 - Duszone mięso zamarynowane foto
Oprószamy kucharkiem
Krok 4 - Duszone mięso zamarynowane foto
Następnie oprószamy czosnkiem, papryką i pieprzem
Krok 5 - Duszone mięso zamarynowane foto
Przekładamy do garnka i dajemy do lodówki na 12 godzin
Krok 6 - Duszone mięso zamarynowane foto
Smażymy na rozgrzanej patelni z dwóch stron
Krok 7 - Duszone mięso zamarynowane foto
Przekładamy do garnka wlewamy wodę, dodajemy kostkę , kucharka, pokrojony koper. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 19.03.2015 19:43
super smacznie sie zapowiada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat