Duszone mięso wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    0,5 kg
  • Karczek

    0,5 kg
  • czosnek

    6 ząbków
  • cebula biała

    3 sztuki
  • przyprawa do golonki Prymat

    do smaku
  • olej roślinny

    3 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe kroimy na kawałki, wrzucamy do brytfanny i zalewamy wodą. Lekko je solimy. Dusimy pół godziny. W tym czasie obieramy czosnek, który dodajemy do mięsa. Obieramy cebulę, kroimy w piórka i dodajemy do mięsa. Dusimy. Po około 30-40 minutach zdejmujemy pokrywkę i czekamy aby wyparowała woda. Jeśli nie mamy tłuszczu dodajemy troszkę oleju i podsmażamy do czasu aż mięso będzie miękkie. Na koniec doprawiamy je przyprawą do golonki, solą i pieprzem. Takie mięsko świetnie smakuje z ziemniakami lub ryżem.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 11.07.2013 23:17
bardzo smaczne!!
Margo1 27.05.2013 09:14
wygląda super
Andysz 19.04.2013 07:36
bardzo smaczne..
wlicka 30.03.2013 21:50
mmm pycha!!!
msmors 19.03.2013 09:16
ciekawe danie
Janina 19.03.2013 07:34
Bardzo smaczne
beniaminek 18.03.2013 22:21
fajne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat