Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone jabłka z żurawiną, rodzynkami i siemieniem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 szt
żurawina suszona 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka
siemię lniane 1 łyżeczka mielone
miód 1 łyżka lub mniej
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone jabłka z żurawiną, rodzynkami i siemieniem

Jabłka obieramy ze skórki, na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy miód i jabłka, na dużym ogniu szybko smażymy, do zrumienienia się. Dodajemy rodzynki, żurawinę mieszamy, po 1 minucie ściągamy z ognia, siemię sypiemy na owoce, dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego, nie mieszamy.Można spożywać i na ciepło i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.11.2015 16:42
świetne sniadanko
Lis 23.11.2015 14:50
Proste i smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak