Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso wołowe bez kości
500 gramów -
mąka
2 łyżki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
cebula biała
2 sztuki -
śmietana 18%
100 mililitrów -
olej do smażenia
-
woda
150 mililitrów
Przepis i sposób przygotowania Duszona wołowina we własnym sosie
Kroki postępowania

1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, nacieramy solą, pieprzem i oprószamy mąką.




5. Gotową wołowinę przekładamy na półmisek, kroimy w dość grube plastry. Do rondelka wlewamy śmietanę, mieszamy, zagotowujemy i tak powstałym sosem polewamy mięso.
Smacznego!
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się