Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona wieprzowina z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 700 g
pieczarki 300 g
woda
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
cebula biała 1 szt
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona wieprzowina z pieczarkami

Mięso pokroić w kostkę,podsmażyć na patelni.Wrzucić do garnka,dodać pokrojone w kostkę pieczarki i cebulę.Dodać listki laurowe oraz majeranek.Wszystko zalać wodą aby przykryła mięso.Dodać sól i pieprz i dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie,jeśli podczas duszenia woda za bardzo odparuje to dolać.Gdy mięso będzie już miękkie, mąkę dokładnie wymieszać z odrobiną wywaru i zagęścić sos.Podawać z kaszą jęczmienną i kiszonym ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 28.10.2013 22:35
i do tego ogóreczek, super!
Cranberry 24.09.2013 20:05
pyszności :)
Bernadeta1 17.03.2013 13:30
bardzo smaczne mięsko
Alex_M 12.03.2013 08:44
pyszny obiadek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak