Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona wieprzowina z cebulowym sosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 3/4 kg.
Kucharek przyprawa uniwersalna
cebula 4 szt.
olej do smażenia
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: duszona wieprzowina z cebulowym sosem

cebule obrać i pokroić w kostkę odstawić,mięso najlepiej schab ewentualnie karkówkę opłukać osuszyć i pokroić w plastry o grubości ok.1 cm.lekko rozbić dłonią lub tłuczkiem i posypać przyprawą do mięsa wieprzowego,kucharkiem skropić olejem i ostawić w chłodne miejsce najlepiej na noc do lodówki.Następnego dnia w naczyniu podsmażyć mięso na złoty kolor z obu stron na pozostałym tłuszczu od smażenia zrumienić cebulę i dodać do mięsa podlać wodą lub bulionem i dusić do miękkości,na koniec zagęścić sos mąką wymieszaną z odrobiną wody jeśli trzeba doprawić do smaku kucharkiem,podawać z ziemniakami i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak