Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona rzodkiewka, kalarepa i cukinia z ziołami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1 sztuka
rzodkiewka 1 pęczek
cukinia 1 szt
oregano świeże 1 łyżeczka
sól i pieprz 1 szczypta
oliwa 1 łyżka
marchewka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona rzodkiewka, kalarepa i cukinia z ziołami

Warzywa myjemy, osuszamy. Kalarepę tniemy w słupki, rzodkiewki na ćwiartki, marchew w talarki, a cukinie w kostkę. Na gorącej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy najpierw kalarepka, potem rzodkiewki i marchew a na końcu cukinie. Dusimy kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Na koniec odprawiamy kilkoma listkami oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 02.06.2016 21:48
Smaczny pomysł:)
kloruś 02.06.2016 20:53
pyszności!
Ada-Gaba 02.06.2016 20:27
Super sałatka
Urszula Świeca 02.06.2016 20:21
Sałatka wspaniała.)
Wiktoria29 02.06.2016 20:19
brzmi smacznie
Bernadeta1 02.06.2016 18:30
moje smaki, pyszne
cukiereczek 02.06.2016 17:44
na pewno smaczne
KORAL 02.06.2016 17:30
Jeszcze rzodkiewek nie dusiłam, ciekawe muszę spróbować ;)
Mama niejadka 02.06.2016 15:52
Super sałatka
Motorek 02.06.2016 15:03
fajna sałatka
bertpvd 02.06.2016 14:50
Smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak