Duszona pieczeń wołowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe bez kości

    0,5 kg
  • cebule

    2
  • smalec

    pół kostki
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyj i podziel na mniejsze części. Posyp je solą i oprósz mąką. 2 łyżki smalcu rozgrzej na patelni i podsmaż kawałki wołowiny z każdej strony. Cebule posiekaj. Resztę smalcu rozpuść w brytfance, dodaj do niej pokrojoną cebulę i przyrumienione mięso. Duś pod przykryciem około godziny, w miarę potrzeby dolewając wody.

Podawaj z ziemniakami lub frytkami i surówką.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 23.07.2011 18:19
dobra
agata1722 23.07.2011 18:19
dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat