Duszona łopatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    50 dag
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • musztarda

    1-2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubsze plastry. Lekko rozbić, można dłonią. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju.

Cebulę i czosnek obrać, pokroić i dodać do mięsa.
Podlać wodą albo bulionem i dusić do miękkości.
Dodać musztardę, doprawić do smaku i przez chwilę dusić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 06.06.2013 10:23
i w dodatku dzieci je lubią .
Ewa104 05.06.2013 10:20
Takie mięsko jest jednym ze smaczniejszych.Proste w wykonaniu a aromatyczne i pyszne.Ja lubię do niego kluski śląskie.
misia53 04.06.2013 19:55
nie skomplikowane , proste danie a jakże smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat