Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duńska zupa porowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 500 ml
por (biała część) 2 szt
szalotka 1 szt
olej 1 łyżka
szynka gotowana 2 plasterki
śmietana 100 ml
sól i pieprz do smaku
koperek do posypania
serek topiony śmietankowy duży 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Duńska zupa porowa

Pora myjemy, osuszamy i kroimy w drobne krążki. Szalotkę kroimy w kostkę i szklimy na odrobinie tłuszczu.Na patelni rozgrzewamy olej i przekładamy pora. Smażymy chwilkę po czym dodajemy szalotkę i zalewamy bulionem. Gotujemy około 15 minut. Serek kroimy na małe kawałki i dodajemy do gotującej się zupy. Pod koniec całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Porcję zupy przed podaniem zabielamy śmietanką, posypujemy szynką pokrojoną w drobną kostkę oraz posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak