Przepis i sposób przygotowania na: Duet z karpia amerykańskiego i halibuta
Filety z karpia i halibuta umyć, oczyścić z ości, osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie zamarynować w oliwie, pieprzu cytrynowym, soku z cytryny, koprze i soli. Odstawić do lodówki na 4-6 godzin.
Filety ułożyć jeden na drugim, zawinąć w folię spożywczą, formując rulon i wstawić do zamrażarki na 24 godziny.
Oliwę z pestek dyni, ocet winny, miód pszczeli i zalewę z marynowanych rydzów wymieszać z pokrojonymi w plastry rydzami. Powstały sos wstawić do lodówki.
Mango i białą rzepę umyć, obrać ze skóry, pokroić w cienkie paski i wymieszać z kiełkami.
Roladę rybną wyjąć z zamrażarki, odczekać ok. 15 minut, a następnie pokroić w cienkie plastry (jak na carpaccio). Plastry rybne rozłożyć na talerzach, na nich ułożyć sałatkę. Całość posypać prażonymi pestkami dyni i skropić sosem.