Duet z karpia amerykańskiego i halibuta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1/2 szklanki
  • koper

    5 gałązek
  • pieprz cytrynowy

    1 szczypta
  • mango

    40 g
  • olej z pestek dyni

    1 łyżka
  • miód pszczeli

    1 łyżka
  • zalewa z marynowanych rydzów

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • rzepa

    40 (biała)
  • rydze

    40 (marynowane)
  • karp

    200 filety
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • kiełki

    20 (mieszane)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Filety z karpia i halibuta umyć, oczyścić z ości, osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie zamarynować w oliwie, pieprzu cytrynowym, soku z cytryny, koprze i soli. Odstawić do lodówki na 4-6 godzin.
Filety ułożyć jeden na drugim, zawinąć w folię spożywczą, formując rulon i wstawić do zamrażarki na 24 godziny.
Oliwę z pestek dyni, ocet winny, miód pszczeli i zalewę z marynowanych rydzów wymieszać z pokrojonymi w plastry rydzami. Powstały sos wstawić do lodówki.
Mango i białą rzepę umyć, obrać ze skóry, pokroić w cienkie paski i wymieszać z kiełkami.
Roladę rybną wyjąć z zamrażarki, odczekać ok. 15 minut, a następnie pokroić w cienkie plastry (jak na carpaccio). Plastry rybne rozłożyć na talerzach, na nich ułożyć sałatkę. Całość posypać prażonymi pestkami dyni i skropić sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cikakameku 31.07.2012 13:33
wygląda super!
Cikakameku 31.07.2012 13:33
wygląda super!
kotlet 07.03.2011 23:28
pycha
szajba2 21.02.2011 15:01
nie dla mnie
Adamorek 26.01.2011 15:42
estetycznie podane
Barbara55 24.10.2010 15:50
męski duecik?
rakow2 23.10.2010 16:57
typowo polska potrawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat