Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
CIASTO
-
ciasto francuskie
1 sztuka -
jajko
1 sztuka -
sezam
do posypania
NADZIENIE
-
ser biały
250 gram -
ziemniaki ugotowane
250 gram -
cebula czerwona
1 sztuka -
cebula biała
2 sztuki -
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
-
sól do smaku
-
natka pietruszki
-
olej
Przepis i sposób przygotowania Duet francusko- ruski
Kroki postępowania


Drugie wycięte koło smarujemy jajkiem, posypujemy sezamem, dzielimy na 8 równych części i pieczemy jak pierwsze ciasto.


Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Ser przekładamy do miski. Dodajemy do niego ziemniaki, zrumienioną cebulę i natkę pietruszki. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pierzem.

Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)