Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
2 sztuki -
mleko
75 ml -
olej rzepakowy
75 ml -
cukier
1/2 szklanki -
cukier waniliowy
1 łyżeczka -
mąka tortowa
25 dag -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
czekolada pina colada
1 sztuka -
marmolada
6 łyżek -
cukier puder
- ile potrzeba
Sposób przygotowania
wsypać przesianą mąkę z proszkiem i nie za dokładnie mikserem wymieszać
12 foremek do babeczek silikonowych 4x7cm
do 6 foremek nałożyć po łyżce ciasta - po łyżce marmolady - po niepełnej łyżce ciasta
do 6 foremek nałożyć czubate łyżki ciasta i powkładać po 2 kostki czekolady
piec w 200C około 20 minut - do suchego patyczka
wystudzone babeczki posypać pudrem cukrem..........SMACZNEGO!!!
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się