Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowy makowiec z żurawiną
Kroki postępowania
Mak ostudzić, następnie trzykrotnie zmielić. Masło roztopić z miodem i mlekiem.
drożdże świeże | 25 g |
mleko ciepłe | 3/4 szklanki |
cukier | 1/2 szklanki |
masło | 100 g |
mąka tortowa | 2 i 1/4 szklanki |
mielony len | 1/4 szklanki |
jajko | 1 sztuka |
mak | suchy 250 g |
woda | wrząca 1 szklanka |
masło | 1 czubata łyżka |
miód | 4 łyżki |
mleko | 3 łyżki |
żurawina suszona | 3 garście |
aromat migdałowy | wg uznania |
jajko | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: