Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
drożdże świeże
25 gram -
mleko letnie
250 gram -
cukier
60 gram -
jajko
2 sztuki -
masło roztopione
75 gram -
sól
1/2 łyżeczki -
żółtko jajek
1 sztuka -
cukier puder
2 łyżki -
masło miękkie
30 gram -
twaróg
200 (mielony) -
mąka chlebowa
600 pszenna
Przepis i sposób przygotowania Drożdżówki z serem
Nagrzać piekarnik do temperatury 160*C, piec bułeczki ok.20 min. Jeśli będą się mocno rumieniły, przykryć folią aluminiową. Studzić na kratce kuchennej.
Komentarze (17)
Załaduj więcej komentarzy (7)