Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z dżemem i polewą czekoladową
Czekoladę rozpuszczamy w mleku, mieszamy. Polewamy upieczone bułeczki.
mąka pszenna | 6,5 szklanki |
mleko 2% | 1 szklanka |
woda ciepła | 1 szklanka |
cukier drobny | pol szklanki |
masło | 200 g |
skórka z cytryny | 3 lyzki |
drożdże suche | 2 lyzeczki |
sól | szczypta |
żółtko jajek | 2 szt |
dżem malinowy | 1 maly sloik |
czekolada mleczna | 1 tabliczka |
mleko 3,2% | 6 lyzek |
jajko | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: