Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z dżemem i polewą czekoladową
Czekoladę rozpuszczamy w mleku, mieszamy. Polewamy upieczone bułeczki.
mąka pszenna |
6,5 szklanki
|
mleko 2% |
1 szklanka
|
woda ciepła |
1 szklanka
|
cukier drobny |
pol szklanki
|
masło |
200 g
|
skórka z cytryny |
3 lyzki
|
drożdże suche |
2 lyzeczki
|
sól |
szczypta
|
żółtko jajek |
2 szt
|
dżem malinowy |
1 maly sloik
|
czekolada mleczna |
1 tabliczka
|
mleko 3,2% |
6 lyzek
|
jajko |
1 szt
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: