Drożdżowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • drożdże

    10 dag
  • mąka

    5 szkl
  • olej

    1 szkl
  • mleko

    1 szkl
  • cukier

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do misy rozkruszyć drożdże a następnie wsypać cukier,
wlać mleko, następnie olej, roztrzepane
jajka, na końcu wsypać mąkę.
Przykryć np. ręcznikiem lub gruba ścierką i odstawić na ok. 2 godziny w ciepłe miejsce. Po upływie tego czasu wszystko mieszamy na jednolitą masę. Wylewamy ciasto na blaszke, posypujemy kruszonką i pieczemy w piekaniku rozgrzanym do 180 st.C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
motomaniak 27.04.2011 12:37
wyglada ciekawie
motomaniak 27.04.2011 12:37
wyglada ciekawie
Marzena40 06.03.2011 08:12
Doradco, jak to się stało że zostało dodane nie moje zdjęcie do tego przepisu???????
Dorota59 02.03.2011 14:01
moja mama też takie dobre piekła
Gonia555 14.11.2010 19:14
Najlepszy wychodzi mamie!:-))))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat