Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
śmietana 18 proc
1 opakowanie -
drożdże
6 dag -
masło
1 paczka -
jajko
1 sztuka -
mąka
4 szklanki -
sól
1 szczypta -
marmolada
do smaku -
nutella
do smaku
Przepis i sposób przygotowania DROŻDŻOWE ROGALICZKI
Kroki postępowania

Stopniowo dodać mąkę i wyrobić ciasto.
Włożyć na godzinę do lodówki ( tak tak do lodówki)ciasto pięknie wyrośnie

Pokroić na 8 trójkątów i na szerszej części położyć łyżkę marmolady lub nutelli.
Zwinąć i maczać w jajku i cukrze

Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)