Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

drozdzowe racuszki z jablek

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka
1,2 kg
drożdże
5 dag
mleko
1/2 szklanki
mąka
2 szklanki
cukier
6 lyzek
cukier puder
do dekoracji
olej do smażenia
wg uznania
jajko
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: drozdzowe racuszki z jablek

Jablka obieram i scieram na tarce o malych oczkach.
Z drozdzy, lyzki maki, lyzki cukru i cieplego mleka, szczypty soli rozrabiam rozczyn i zostawiam do wyrosniecia.
Nastepnie dodaje make, jajko, jablka i reszte cukru. Mieszam na jednolita, gesta mase.
Rozgrzewam olej i smaze nie wielkie racuszki.
Gdy ostygna posypuje cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 30.09.2012 18:45
robię takie same
dorotka0000025 24.09.2012 15:00
polecam - jako deser i zamiast ciasteczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak