Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżowe racuchy z jabłkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szkl
mleko 1 szkl
drożdże świeże 50 g
cukier 1/4 szkl
jajko 2 szt
sól do smaku szczypta
jabłka 2 szt
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowe racuchy z jabłkiem

Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłym mleku.Dodać jajka i mąkę oraz szczyptę soli.Wyrobić ciasto drewnianą łyżką.Dodać pokrojone w kostkę obrane jabłka ,albo zetrzeć na grubej tarce.Wyrobic .Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia
Gdy ciasto urośnie smażyć racuchy na gorącym tłuszczy.Niewielka ilość oleju na patelnię.Smażyć z obu stron na rumiano.Wystudzone posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 10.01.2015 12:28
często robimy i bardzo lubimy
Ola1young 10.01.2015 10:59
pyszne racuchy ,dawno ich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak