Przepis i sposób przygotowania na: Drozdzowe ciasteczka z warzywami
Mleko podgrzac. W jednej połowie rorpuści 2,5 łyżeczki suchych drozdzy z łyzeczka cukru i odstawic w ciepłe miejsce do wyrosniecia.
W drugiej połowie rozpuscic 3 łyzki masła i pozostawic do wystudzenia.
Do miski przesiac 2 szklanki mąki, wbic jedno jajko, wlac mleko z masłem i wyrośniete drozdze.
Wszystko dokładnie wymieszac, przykryc bawełniana sciereczka i odstawic w ciepłe miejsce na 30 minut (aż ciasto podrośnie).
Farsz
Cebule drobno pokroic i zesmazyc.
Dodac pokrojona paprykę i pieczark i smazyc do momentu az odparuje woda.
Dobrawic do smaku .
Ciasto rozwałkowac dosc cienkko. Szklanka wykrawac kółka które nalezy układac na wyłozonej blasze.
Każde kołko posmarowac sosem sweet chili (może byc inny). Wypełnioną kołkami blachę przykryc i odstawic w ciepłe miejsce na 25 minut.
Po tym czasie blache włozyc do nagrzanego piekarnika i piec około 10 minut w 160 stopnia.
Po upływie czasu wyjac blache i ułozyc na każdym ciasteczku sporą porcje farszu, posypac serem żułtym i spowrotem do piekarnika tym razzem na 20 minut
Smacznego